Udruga Oboljelih od Leukemije i Limfoma

Važno o udruzi:

UOLL je inicirao prvu transplataciju jetre u Parizu kod tada jednogodišnje djevojčice Elene Posavec iz Međimurja, za što smo od Vlade Republike Hrvatske i Ureda predsjednika RH primili nagradu za „Volonterski pothvat godine“.

Financirali smo ugradnju prve pužnice u Hrvatskoj (za djevojčicu Kristinu Plačko), što je pokrenulo veliku humanitarnu akciju u Hrvatskoj „Dajmo da čuju“. UOLL je poznat po zahtjevu za uvrštenje Gliveca na listu lijekova HZZO-a s ciljem liječenja oboljelih od GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora). UOLL je za oboljele od GIST-a, u vremenu kada lijek nije bio na listi za tu indikaciju, uspjela namaknuti financijsku potporu donatora u iznosu preko milijun i 500 tisuća kuna za bolesnike diljem Hrvatske.

Od travnja 2006 godine uspjeli smo u svojim zahtjevima da se rituksimab (MabhTera) uvrsti na listu lijekova HZZO- a i za prvu liniju terapije kod agresivno CD 20 pozitivnog non-Hodking limfoma. Od 1999 do 2021. godine pomogli smo preko 500 obitelji u kupnji lijeka i/ili terapije.

Bili smo inicijatori i sudionici promicanja donatorstva s naznakom za donaciju koštane srži i matičnih stanica iz krvi, nastojeći povećati broj donatora u Hrvatskoj, osnažiti registar dobrovoljnih darivatelja i kvalitetno se povezati sa registrima diljem svijeta. Brojne uspješne aktivnosti potiču nas da nastavimo s novim planovima, s ciljem daljnjeg poboljšanja statusa oboljelih u čitavoj Hrvatskoj, kao i poticanjem na čuvanje okoliša i zdravlja kod naše populacije.

Od 2014. godine provodimo akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ i do sada smo prikupili preko 420.000 kg plastičnih čepova i predali ovlaštenim otkupljivačima. U akciju smo uključili vrtiće, škole, vjerske zajednice, udruge građana, policijske postaje, općine, gradove, komunalna poduzeča, društveno odgovorna poduzeča i građane ( uključeno ukupno 1400 subjekata).

Pojedinosti svakodnevno ažuriramo na fb stranici Udruge. 

– Zagreb: Holding Podružnica Čistoća-sva reciklažna dvorišta u Zagrebu,
– Pula: Pula Herculanea d.o.o.,
– Buzet: Park d.o.o.,
– Samobor: Komunalac d.o.o.,
– Zaprešič: Komunalac d.o.o.
– Čakovec: ČAKOM d.o.o.
– Osijek: Drava International d.o.o.
– Koprivnica: Komunalac d.o.o.,
U pregovorima smo i sa drugim gradovima za uključenje!

Prihodom od plastičnih čepova pomažemo u kupnji lijekova i/ili terapije za oboljele u slučaju kada to ne financira HZZO ili lijeka trenutno nema na našem tržištu ( npr. za jedan lijek moramo odvojiti oko 8.000 kg plastičnih čepova). Za pomoć oboljelim a u smještaju roditelja za vrijeme liječenja djeteta u Zagrebu. Kupnju medicinskoih pomagala za nastavak liječenja u kučnoj njezi ( medicinski krevet, štake, hodalice, antidekubitus madraci, invalidska kolica, trapez, madraci, WC stolac-kolica…). U projektu su uključeni 30-tak stalnih volontera i 120 povremenih diljem Hrvatske. Projekat financiramo sami. Za provođenje programa: Pokažimo oboljelima da nisu sami Crtanjem do zdravlja i Art terapija

S poštovanjem, Emil Vibović, predsjednik UOLL-a

USPJEH/, ZAJEDNO

Pokažimo svoju velikodušnost, pomozimo bolesnima

Ponekad i naša mala pomoć može učiniti prava čuda, budimo solidarni i hrabri kada pomažemo, pomozimo od srca

#uoll.hr

@emiluoll7@gmail.com

Ostale Obavijesti :

Obavijesti

Prigodna prodaja umjetnina

Pozivamo vas na Porcijunkulovo u Čakovcu od 28.07. do 2.08.2022. godine prigodna prodaja umjetnina nastalih na likovnim radionicama na štandu UOLL-a. Sav prihod namijenjen je

Donacije

Centar za rehabilitaciju Rijeka

Centar za rehabilitaciju Rijeka danas dostavili plastične čepove u Čakovec. Hvala na uključenju i dostavi čepova!

Po rješenju Ureda državne uprave kao stalni prikupljatelj donacija!

Vaša je donacija velika pomoć bolesnima

Kunski račun: Privredna banka Zagreb: 2340009-1116005263 IBAN: HR5123400091116005263