Financijski pomogli u 2022. godini

Share Article

Čakovec, 30. prosinca 2022.  Naš broj: 413/22 Ur.broj: 422/53

Financijski pomogli u 2022. godini

25 odraslih osoba

7 djece

Ukupno            73.432,31 kn =  48.955kg plastičnih čepova

U 2022. godini prikupili smo    39.939 kg plastičnih čepova

Razliku od prihoda čepova financirali smo donacijama i članarinom!

Donacije koje smo pružili oboljelima u naravi:

Medicinska pomagala, pelene, inv. kolica,..               21.850,00 kn

Božić „Pokažimo oboljelima da nisu sami“                 48.500,00 kn

UKUPNO u naravi u 2022. godini                                  70.350,00 kn

 

 

Veliki troškovi goriva i transport čepova do reciklažnog dvorišta u Totovcu i iz Totovca do Osijeka te iz Zagreba do Osijeka zbog povećanja cijene goriva. Financiramo big bag vreće i dostavljamo komunalnim poduzećima sa kojima smo sklopili Sporazum ili Ugovor o suradnji.

Molimo Vas medije da utječete službenim upitom u Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da podrže našu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ jer UOLL jedini u RH provodi ovaj projekt, a u cilju edukacije građana o važnosti razvrstavanja otpada, zaštiti okoliša, a u cilju pomoći oboljelima. Do sada smo od njih dobili samo pohvale, a novac i/ili potpore ne!

Od 2013. godine, kada smo započeli projekt, prikupili smo preko 460 000 kg plastičnih čepova i predali ovlaštenim otkupljivačima otpada u RH uz svu popratnu dokumentaciju  ( vagarski list i prateći list). Od početka akcije financiramo se isključivo sami, a pokrivamo cjelokupno područje RH.

U projekt je uključeno preko 1450 subjekata ( škola, vrtića, udruga, vjerskih zajednica, društveno odgovornih poduzeća, policijskih uprava, ekoloških udruga, crveni križ, vatrogasnih zajednica, udruga žena, udruga umirovljenika,…i građana pojedinaca).

Sami smo financirali promotivne materijale, kampanje i putovanja po RH kako bi se otvorili sabirni centri za prikupljanje plastičnih čepova. Također sami financiramo prijevoz čepova iz Čakovca do Osijeka i Zagreba do Osijeka, a isto tako kupili smo auto prikolicu za prijevoz čepova koji stižu u poštanski ured i od članova UOLL-a diljem Hrvatske koji prihvaćaju čepove od građana. Organizacijski je to vrlo zahtjevan projekt uz stalne dogovore o uključenju u akciju svih oni koji žele da se uključe te dnevno ažuriranje fb stranice koja prati sve uključene u akciju!

Sabirni centri u RH:

Čakovec, ČAKOM oporabilište TOTOVEC

PULA HERCULANEA d.o.o.  Reciklažno dvorište Pula, Valmade 38, Pula

-tu nam je problem prijevoz čepova do Zagreba ili Osijeka.

Zagreb: sva reciklažna dvorišta Čistoće ( 20 lokacija)

Osijek: Drava International, Stjepana Radića 15

Koprivnica: Komunalac reciklažno dvorište – dovoze nam sami jednom godišnje

Zadar: Čistoća Zadar- dovoze nam sami jednom/ dva puta  godišnje

Zaprešić:  Zaprešić d.o.o.

Buzet. Park d.o.o.

Otok Pag: Čistoća Pag

Samobor: Komunalno Samobor

Delnice: Komunalno poduzeće

Labin: 1.Maj d.o.o.

Sa svima ovima sklopili smo Ugovor/ili Sporazum o suradnji što nam je oduzelo puno vremena i truda.

Pregovaramo sa ostalim komunalnim poduzećima u RH kako bi pokrili sve dijelove i olakšali sakupljačima oko dostave čepova i smanjenje troškova poštarine.

 Sa čepovima financiramo i medicinska pomagala

Iznajmili 86 osobama medicinska pomagala i svojim vozilom i auto prikolicom dostavili potrebitima i montirali medicinski krevet u njihovoj kući radi nastavka liječenja u svom domu, a prema preporuci medicinske struke.

Svakodnevno koristimo službeno vozilo i auto prikolicu za distribuciju medicinskih pomagala i prikupljanje plastičnih čepova u sabirnim centrima Sjeverozapadne Hrvatske. Pomažemo oboljelima u bolnicama darovanjem pelena, papirnatih maramica, vlažnih maramica, higijenskih potrebama i ostalo što im je potrebno za vrijeme liječenja. Ove godine pripremili smo i podijelili 198 poklon paketa u bolnicama i članovima u kućnoj njezi-nastavku liječenja i/ili oporavka nakon liječenja. Financirali smo 15 bonova x 500,00 kn u jednom trgovačkom centru za članove UOLL-a koji su u financijskom lošem stanju radi liječenja člana obitelji. Sve poklon pakete i bonove podijelili smo diljem RH zahvaljujući službenog auta UOLL-a.

Velike organizacijske potrebe za provođenje projekata iziskuju otvaranje jednog večeg centra u Čakovcu tražimo donaciju jedne obiteljske kuće sa gospodarskim zgradama. Sada sve projekte provodimo besplatno na tri lokacije: Pušćine, Čakovečka 45, zatim Palovec, Glavna 102 i Totovec, Gospodarska 2.

Dislokacija i velike potrebe za programe koje provodimo iziskuje jedan veći centralni prostor u Čakovcu ili okolici Čakovca te se nadamo donaciji takvog prostora u budućnosti od dobrih ljudi.

Stalni projekti koje provodimo:

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Crtanje do zdravlja i Art terapija

Pokažimo oboljelima da nisu sami

U 2022. godini prikupili smo 39939 kg plastičnih čepova i ostvarili dobit 59.908,50 kn.

Razlika od pružene pomoći i dobiti od čepova se uložili u razvoj projekta, kupnju auto prikolice, financiranje prijevoza čepova službenim vozilom i vanjskim suradnicima, poštarina i ostali troškovi u želji da se projekat sam financira!

Do sada smo, od 1998. godine,  pomogli preko 560 obitelji diljem RH i podijelili pomoć u vrijednosti preko 6.000.000,00 kuna.

Želimo i dalje pomagati potrebitima u liječenju teških malignih bolesti, pomagati s medicinskim pomagalima u kućnoj njezi, provoditi stalne projekte kako bi liječenje bilo što uspješnije, a oporavak i povratak u normalan život, nakon bolesti, bio što brži.

 

„Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu…

…da bude zdrav!“

 

 

                                                                       Emil Vibović, predsjednik UOLL-a

 

Ostale Obavijesti

Obavijesti

Prigodna prodaja umjetnina

Pozivamo vas na Porcijunkulovo u Čakovcu od 28.07. do 2.08.2022. godine prigodna prodaja umjetnina nastalih na likovnim radionicama na štandu UOLL-a. Sav prihod namijenjen je

Donacije

Centar za rehabilitaciju Rijeka

Centar za rehabilitaciju Rijeka danas dostavili plastične čepove u Čakovec. Hvala na uključenju i dostavi čepova!

#uoll.hr

@emiluoll7@gmail.com