Božić 2022. godine “Pokažimo oboljelima da nisu sami”

Share Article

Pokažimo oboljelima da nisu sami Božić 2022.godine i Plastičnim čepovima do skupih lijekova.

Humanitarnim akcijama Plastičnim čepovima do skupih lijekova i Pokažimo oboljelima da nisu sami Udruga oboljelih od leukemije i limfoma osigurala blagdanske poklon pakete za članove Udruga oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca već deset godina provodi humanitarnu akciju Plastičnim čepovima do skupih lijekova putem koje prikuplja financijska sredstva za terapije i lijekove oboljelima. Do sada se u akciju uključilo više od 1450 subjekata (škola, vrtića, udruga, vjerskih zajednica, društveno odgovornih poduzeća, građana pojedinaca).

Belje je jedna od kompanija koja ovu akciju podupire od samih početaka i svake godine udruzi šalje čepove koje su prikupili zaposlenici. Ove godine je pokrenut i poseban projekt Mali čep za velike stvari u kojem su potrošači Kravica Kraljica proizvoda skupljali čepove s pakiranja mlijeka i vrhnja za kuhanje. Sve prikupljene čepove Belje je isporučilo ovlaštenom otkupljivaču koji je financijska sredstva za preuzete čepove uplatio udruzi, a prikupljene čepove reciklirao pa je akcija doprinijela i zaštiti okoliša.

„Prihodom od plastičnih čepova pomažemo u kupnji lijekova i terapija za oboljele u slučaju kada to ne financira HZZO ili lijeka trenutno nema na našem tržištu, pomažemo u osiguravanju smještaja za roditelje tijekom boravka djece na liječenju te osiguravamo kupnju medicinskih pomagala kao što su medicinski kreveti, štake, hodalice, invalidska kolica koja su potrebna za nastavak liječenja u kućnoj njezi. Iako na prvu plastični čepovi izgledaju bezvrijedni, za članove udruge oni vrijede jako puno pa zahvaljujem svima koji nas podržavaju i šalju nam skupljene čepove. Svake godine organiziramo i posebnu božićnu akciju Pokažimo oboljelima da nisu sami u kojoj prikupljamo poklon pakete za oboljele koji se nalaze na liječenju u bolnicama i u kućnoj njezi. Darujemo i sve koji se zateknu za vrijeme Božičnih blagdana u bolnicama ŽB Čakovec, OB Varaždin, KBC Rebro i KB Merkur.

Zahvaljujem Belju što su nam donirali vrijedne poklon pakete za oboljele koje smo podijelili po bolnicama ovog Božića“ istaknuo je Emil Vibović, predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL).

„Belje dugo godina podržava projekt skupljanja plastičnih čepova, a uvrstili smo ga i među naše ciljeve zaštite okoliša jer potiče zaposlenike na skupljanje i odlaganje čepova na radnom mjestu, a veliki broj kolega to radi i kod kuće. S linijom mliječnih proizvoda Kravica Kraljica čepovi su postali dio naše ambalaže pa smo odlučili pokrenuti nagradni natječaj za potrošače i pokazati im da mali čep može poslužiti za velike stvari i pomoći oboljelima. Ovog Božića smo se odlučili za dodatnu podršku članovima udruge i najmlađim bolesnicima pa smo za njih osigurali dvjesto poklon paketa naših proizvoda kako bismo im razveselili i uljepšali blagdane“ istaknula je Ljiljana Vajda-Mlinaček, voditeljica korporativnih komunikacija Belja.

Ostale Obavijesti

Obavijesti

Prigodna prodaja umjetnina

Pozivamo vas na Porcijunkulovo u Čakovcu od 28.07. do 2.08.2022. godine prigodna prodaja umjetnina nastalih na likovnim radionicama na štandu UOLL-a. Sav prihod namijenjen je

Donacije

Centar za rehabilitaciju Rijeka

Centar za rehabilitaciju Rijeka danas dostavili plastične čepove u Čakovec. Hvala na uključenju i dostavi čepova!

#uoll.hr

@emiluoll7@gmail.com