Službeno vozilo UOLL-a i auto prikolica

08.03.2017.

PISMO NAMJERE-ZAMOLBA

 

                 SLUŽBENI AUTO ZA POTREBE UOLL-A HRVATSKE

 

Poštovani članovi,donatori, sponzori i prijatelji UOLL-a,

 

obračamo Vam se ovim pismom i velikom molbom kojom iskazujemo potrebu za promjenu službenog vozila UOLL-a. Udruga ima staro službeno vozilo (Golf 1.4 proizveden 2001. godine) i do sad nam je dobro služilo za potrebe oboljelih . Budući  je vozilo dotrajalo primorani smo ga zamjeniti kako bi i nadalje pomagali oboljelima, a posebno djeci i braniteljima koja boluju od malignih bolesti.

 Vozilo nam je neophodno za prijevoz oboljelih, a pogotovo djecu sa roditeljima koji učestalo moraju  na brojne pretrage, zračenja. Jedan veliki razlog je taj što vozilo trebamo za hitnu nabavku lijekova koji trenutno nema na našem tržištu! U više navrata hitno smo odlazili u Austriju, Sloveniju i Mađarsku ( Glivec, Mabhtera, Ervinazu,..). Nakon liječenja i transplantacije svakodnevno ga koristimo  za službene  potrebe oboljelih u terapiji i/ili liječenju uz pružanje psihološke pomoći oboljelima i obitelji, za dostavu medicinskih pomagala - kreveta, invalidskih kolica, hodalica..., za provođenje radionica: Art terapija i Crtanjem do zdravlja, te  trajno provođenje programa i projekta: Pokažimo oboljelima da nisu sami.

Nadamo se da ćete, kao i mnogo puta do sada, pomoći nam iznači rješenje kako do službenog vozila ili nas uputiti na poslovne partnere koji nam mogu pomoći kako bi nastavili kao nevladina Udruga pomagati oboljelima u njihovim potrebama.

Na Vaš cijenjeni poziv spremni smo doći na razgovor  i osobno obrazložiti našu potrebu. 

Kako bi bolje razumijeli našu potrebu za zamjenu službenog automobila moramo reči ponešto o UOLL-u Hrvatske:

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske.

Udruga vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodne hematoloških i onkoloških bolesti. Udruga surađuje sa KLUB HEO ZAGREB Prva Hrvatska udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti i Udrugom za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Zagreb "Krijesnica".

UOLL je inicirao prvu transplataciju jetre kod tada jednogodišnje djevojčice Elene Posavec u Parizu, a za istu akciju od Vlade Republike Hrvatske i Ureda predsjednika RH Sjepana Mesića primila je 2001. godine nagradu za „Volonterski pothvat godine“.
Financirali smo ugradnju prve pužnice u Hrvatskoj (za Kristinu Plačko), a to je bila pokretačka snaga za veliku humanitarnu akciju „Dajmo da čuju“.

Udruga u sklopu svojih aktivnosti pomaže u opremanju bolnica u RH (kupili smo aparat Digestor u vrijednosti preko 120.000,00 kn za Županijsku bolnicu u Čakovcu, osobno uredsko računalo instalirano u Zavodu za tipizaciju tkiva u KBC Zagrebu Klinici Rebro u vrijednosti od 12.000,00 kn, te Općoj Bolnici Vukovar poklonili smo 30-tak umjetnina za opremanje bolnice) za što je od istih dobiveno priznanje i zahvala.

Pomogli smo preko 200 tinjak obitelji u kupnji lijeka i/ili terapije. Za samo jednog oboljelog izdvoji se basnoslovni iznos koji prelazi čak 100.000 kuna. UOLL je pomogla Edinu Okanoviću iz Rijeke u kupnji osobnog vozila GOLF-2 (vrijednost doniranog vozila bila je 21.000,00 kuna) u koji je ugrađen ručni komandni mehanizam za upravljanje invalidne osobe. UOLL je poznat po zahtjevu za uvrštenje lijeka imatinib mesilata (Glivec-a) na listu HZZO, a temeljem provođenja CECOG-ove (Beč u Austriji) međunarodne studije za ispitivanje lijeka imatinib mesilata (Glivec) u terapiji oboljelih od GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora).

UOLL je za oboljele od GIST-a, u proteklom razdoblju, za kupnju lijeka uspjela namaknuti financijsku potporu donatora u iznosu preko 1.500.000,00 kn (organizirali smo mnogobrojne akcije i humanitarnih koncerta diljem RH). Uključivanjem naših oboljelih članova iz Republike Hrvatske u međunarodnu studiju, UOLL je osigurala besplatan lijek za 10-tero obljelih od GIST-a, uštedjevši državi izdatak od 5.280.000,00 kn, za dvije godine trajanja studije. Od travnja 2006 godine uspjeli smo u svojim zahtjevima da se rituksimab (MabhTera) uvrsti na listu lijekova HZZO- a i za prvu liniju terapije kod agresivno CD 20 pozitivnog non-Hodking limfoma.

Brojne uspješne aktivnosti udruge potiću nas da nastavimo s novim planovima i njihovom realizacijom, a sve u vidu daljnjeg poboljšanja statusa oboljelih članova udruge, svih oboljelih, te zdravih, koji to zdravlje žele sačuvati. Od ove godine pokrenute su aktivnosti za promiđbu o važnosti donatorstva s naznakom na donaciju koštane srži i matičnih stanica iz krvi, a u svrhu povečanja broja donatora u RH i osnaživanje postoječeg registra dobrovoljnih davatelja kako bi se kvalitetnije povezali sa svjetskim registrima.

UOLL je, uz pomoć sponzora, naručitelj Kliničke studije o upotrebi novih lijekova u liječenju leukemije (kondiciranje bolesnika u predtransplatacijskom ciklusu liječenja uz upotrebu novih tzv. pametnih lijekova), u KBC Zagreb Klinika «Rebro».

Osnivač i sadašnji predsjednik Udruge UOLL Emil Vibović (također liječen od leukemije i transplantiran)  dobitnik je nagrade "Zrinski" za 2009 godinu. Nagrada mu je dodjeljena za nesebičan volonterski rad u 10-godišnjem djelovanju Udruge, na provođenju programa pomoći oboljelima i njihovim obiteljima, podršci u istraživačkom radu na području etiologije, terapije i liječenja leukemije, limfoma, mijeloma,GIST-a i srodnih hematoloških bolesti. Bio je inicijator i naručitelj kliničkih istraživanja za mnoge tkz. pametne lijekove, a u cilju da se isti uvrste na listu lijekova koje financira  HZZO              ( Glivec,Mabhtera,...), u više navrata inicijator i organizator stručnih predavanja i seminara. Inicijator je i jedan od osnivača prve ( socijalne ) Društvene Zadruge Halycanum u Međimurju. Svime time dao je znatan doprinos unapređenju zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Hrvatskoj, a svojim humanitarnim radom poboljšao je kvalitetu življenja osoba koje se liječe od teških malignih bolesti.

auto1

Slika gore: Prijevoz medicinskih pomagala službenim vozilom UOLL-a

Posjet oboljelima u bolnicama: KBC Rebro, KB Merkur, ŽB Varaždin i ŽB Čakovec;   Edukacija u vrtičima "Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Prijevoz čepova u sladište UOLL-a i reciklažno dvorište

auto5

Organiziranje humanitarnih akcija za pomoć oboljelima; auto6

Promocije o radu UOLL-a na trgovima diljem Hrvatske.

Uspjeh ovisi o volji članova UOLL-a i pojedinca kao volontera, a na dobrobit oboljelih i

cijelokupnog zdravstvenog sustava u RH stoga poduprite nas u želji da pomažemo i u budućnosti.

OTVOREN JE ŽIRO RAČUN UOLL-a u Privrednoj banci Zagreb:

  Primatelj:                UOLL

HR5123400091116005263

  Poziv na broj:              02   140713

  Svrha: Donacija

Devizni račun UOLL-a:

SWIFT (BIC): PBZGHR2X  IBAN:HR51 2340 0091 1160 0526 3

Donatori:

3.02.2015.

DIADEMA CROATIA D.O.O.

Trgovina na veliko i malo

500,00 kn

4.02.2015.

MARIJA PAVLIC    150,00 kn

9.02.2015.

USLUŽNA ULJARA

Mladen Županić 

1.500,00 kn

13.02.2015.

PLASTOMETALIK-VLAŠIĆ

Branko i Vera Vlašić Mala Subotica

2.000,00 kn

16.02.2015. 

Krešimir Antolić, Popovaća    1.000,00 kn

9.12.2015.

Sveučilište u Zagrebu RGN-Fakultet 7.000,00 kn
MIPCRO d.o.o. Ivanec 200,00 kn

11.12.2015.

AMBIJENTI D.O.O. 1.000,00 kn

18.01.2016.

UOLL uplata  10.000,00 kn

11.02.2016.

"N.Ž. Novokem Varaždin" 1.000,00 kn

14.03.2016.

Mario Miholčić 200,00 kn

17.03.2016.

Božica Gužvinec 200,00 kn

7.05.2016.

Ana Jambrović, Štefanec 700,00 kn

16.05.2016.

Majdak d.o.o. Varaždin 400,00 kn

19.08.2016.

Maja Petković 200,00 kn

26.08.2016.

Društvo športske rekreacije 2 LIFE 200,00 kn

27.08.2016.

Prodaja preuzetog  vozila

Općinski sud u Velikoj Gorici

5.236,40 kn

Državni Ured za upravljanje državnom imovinom temeljem  Rješenja Općinskog suda u Velikoj Gorici i odlukom Ustavnog suda  donirao nam je osobno vozilo "Mercedes Veno" 1,6 . Vozilo smo preuzeli i pregledano je kod nadležnog mehaničara. Temeljem pregleda utvrđeno je sljedeče:

-vozilo je u Policijskoj postaji Čakovec, budući je bilo zapljenjeno, stajalo 6 godina do pravomoćne presude;

-vozilo nije imalo spremnik za gorivo;

-u vozilu je bio ugrađen plin bez da je pisalo u knjižici vozila;

-vozilo je oduzeto i zapljenjeno građaninu iz Republike Slovenije od strane policije RH;

-vozilo nije bilo u voznom stanju ( blokirani kotaći, polupano prednje vjetrobransko staklo, bilo bi potrebno komplet servisirati motor, napraviti atest za ugrađeni plin, zamjeniti sve kotaće, kočione sustave, amortizere,  sustav upravljanja kotačima, elektroniku, zaštiti od korozije,...). Osim navedenog potrebno je prilikom registracije platiti troškove carine i zbrinjavanja auta;

-pšredračun za komplet popravak do registracije iznosio bi grubo izračunato oko 5.000 EUR na više.

Sljedom svega navedenoga odlučili smo da se vozilo proda.

Vozilo smo prodali  ( Račun broj 9/ 2016. za 5236,40 kuna ).

Napomena: U vozilo nismo mogli ući bez da smo predhodno pismeno potvrdili Sudu u Velikoj Gorici da ćemo preuzeti vozilo.

                   Budući je vanjski izgled bio jako privlačn, a zadovoljavao bi potrebe UOLL-a ( sjedala 5+vozać uz mogućnost ugradnje još 3 sjedala)            odlučili smo preuzeti donirano vozilo od Općinskog suda u Velikoj Gorici.

auto7

Prodaja starog službenog vozila UOLL

(osobni automobil GOLF 4)  ČK150CK

10.000,00 kn

Ostala financijska sredstva namaknuli smo vlastitim prihodima UOLL-a.

Sada imamo novo službeno vozilo DACIA SANDERO s ugrađenom kukom i Auto prikolicu.

auto8

U ime oboljelih zahvaljujemo na vašoj cijenjenoj donaciji.

 

e-mail: predjednik@novi-net.net       

Službeno vozilo UOLL-a i auto prikolica