Plastičnim čepovima do skupih lijekova

07.11.2016.

PISMO NAMJERE

I vaša škola, vrtić, društveno odgovorna poduzeča i pojedinci se mogu se  priključiti u projekt Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u skupljaju plastičnih čepova.

 

Cilj projekta je da se od prikupljenih plastičnih čepova registrira nova djelatnost u sklopu već osnovane Zadruge Halycanum. Zadruga Halycanum je osnovana s ciljem poticanja  društveno-socijalnog  poduzetništva. Zadruga stvara ali ne dijeli dobit zadrugarima već je ulaže u daljni razvitak socijalnog poduzetništva. Zadrugu su osnovali članovi UOLL-a Hrvatske. Udruga okuplja  puno volontera koji bi zajedno s članovima-zadrugarima  socijalne Zadruge Halycanum sortirali i reciklirali  skupljene plastične čepova  u cilju nastanka novog proizvoda. Prodajom tih proizvoda i/ili reciklirane sirovine  sufinancirali bi nabavku skupih lijekova za liječenje teških malignih bolesti u slučaju kada to ne financira HZZO.

U akciju prikupljanja plastičnih čepova do sada su se uključili: pojedine škole, vrtići, Župni Caritasi, tvornice, poduzeća, dionička drušrva, članovi udruge,... ( i mnogi drugi, što se može vidjeti na www.uoll.hr  ili Facebook -klikni dolje na društvenu mrežu ili na plakat s desne strane Udruga oboljelih od leukemije i limfoma pod nazivom Plastičnim čepovima do skupih lijekova) .
Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovom projektu UOLL-a Hrvatske koji će, nadamo se, prvenstveno doprinjeti zaštiti okoliša, a istovremeno pomoći oboljelima od teških malignih bolesti!

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske već dvije godine prikuplja plastične čepove i uskladišti ih do pokretanje Projekta za reciklažu i proizvodnju novog proizvoda od reciklirane plastike.

 Želja nam je  animirati cjelokupnu hrvatsku javnost da se ne bacaju plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaže već da ih sakupite i donirate UOLL-u. Prikupljene čepove možete dostaviti na adresu: UOLL Hrvatske, J.J.Strossmayera 9, Čakovec  40 000.

Do sada ( od 2013. do 2017. godine) smo prikupili i uskladištili oko 90.000 kg plastičnih čepova. Vizija nam je da sa ovim našim Projektom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, uz pomoć sponzora i/ili državnih institucija, uđemo u svaki vrtić, svaku školu, društveno odgovorno poduzeće, tvrtku ili društvo, da ih educiramo i potaknemo o važnosti ovog Projekta u cilju zaštite okoliša, a istovremeno čineći dobro djelo!

 

Što se tiče prijevoza čepova možete nam poslati bilo kakvim prijevozom ( uvijek netko ide za Čakovec ili Varaždin od vas) a mi ćemo pričekati i preuzeti pošiljku od prijevoznika u bilo koje vrijeme ( naš kontakt  za Čakovec : 0915088486 Emil Vibović, za Varaždin: 0915514364 Anica Črnila  dajte prijevozniku). Čepove možete poslati AP Varaždin -Autobusi koji prometuju od vas do Varaždina ( dva dana ranije nas nazovite da želite besplatno poslati čepove autobusom AP Varaždin i mi ćemo s odgovornima u AP-u dogovoriti besplatan prijevoz. Obavezno čepove upakirati u čvrste vreče i javiti nam kada ste poslali pošiljku od vas do Varaždina i vrijeme kada okvirno dolazi autobus u Varaždin da ga pričekamo i preuzmemo pošiljku).

 

U Osijeku sabirno mjesto Drava International d.o.o. Stjepana Radića 15

 

U Zagrebu sabirno mjesto: E-Kolektor, Slavonska avenija 58( iza bivšeg MANDI centra)

 

U Pušćinama , Čakovečka 45, 40 305 Nedelišće.

Hvala svima koji nam prikupljaju i doniraju plastične čepove!

 Za sva ostala pitanja stojimo vam na raspolaganju GSM: 091 5088486,

e-mail: predsjednik@novi-net.net

e-mail: emiluoll7@gmail.com

Emil Vibović, predsjednik Udruge

 Plastičnim čepovima do skupih lijekova